2022 A TE ÉVED!

Ez az év más lesz mint a többi! 

Eddig is sokszor megfogadtad magadnak (miután az utolsó karácsonyi sütit is lenyelted), hogy holnaptól diéta, edzés meg minden…

Nos az a helyzet, hogy sikerülni fog de mielőtt azt hinnéd, hogy mi sem egyszerűbb szeretném, ha megfogadnál tőlem egy tanácsot amit később értékelni fogsz.

Meglepő lesz számodra az első tanácsom de természetesen meg is fogom magyarázni. Amennyiben elkezdesz edzeni ne kezd egyből kemény diétával összekötve a gyors eredmény érdekében!

Tudom… Mindenki türelmetlen, köztük én is de ha rám hallgatsz hamarabb fog sikerülni és tartósabb lesz az eredmény is. Engedd meg, hogy megmagyarázzam.

Igyekszem nem túl tudományosan fogalmazni vagyis próbálok közérthető lenni mert segíteni szeretnék és nem az a célom, hogy  a dietetikai ismereteim fényezzem előtted. Nos!

Amikor tartósan sokat eszünk mint például most is az ünnepek alatt rengeteg szénhidrátot és cukrot fogyasztunk aminek a magas inzulin szint lesz az eredménye. ( Az inzulin nevű hormont a hasnyálmirigy termeli és az a a feladata, hogy a cukroknak segítsen bejutni a sejtekbe, hogy ezzel energiához juttassa a szervezetünket)

A magas inzulinszinttel az a gond, hogy ezalatt nincs a szervezetünkben zsírégetés (mindegy mit csinálunk) és folyamatosan ingadozó vércukor szintet is eredményez ami miatt sokszor hirtelen módon ránk tör a falási roham és akár milyen kemények vagyunk nem tudjuk legyőzni ezt az érzést és ha makacsok vagyunk egyszerűen elájulunk…

Bocsi próbáltam rövidre fogni és egyszerűen fogalmazni. Az volt ezzel a célom, hogy megmagyarázzam miért ne változtass hirtelen a bevitt kalóriákon. A testednek eleve új dolog lesz az edzés és hidd el éppen elég lesz elsőre ehhez alkalmazkodnia. 

A fokozatosság elvét be kell tartani mert ha ész nélkül neki esel akkor csalódni fogsz. Azt fogod gondolni, hogy nem neked való az edzés, nem lesz sikerélményed és ami a legrosszabb csak még jobban megszereted az evést és az ízeket az eszetlen diéta miatt és elbuksz pedig te is meg tudtad volna csinálni.

Jó hír, hogy egy idő után megszokja a szervezet az edzést és szépen fokozatosan lehet elvonni a károsan sok tápanyag típusokat és optimalizálni az étrended.

Ahogy folyamatosan fejlődik a kondid, jönnek a sikerélmények és már nem kívánod annyira a sok értéktelen nasit rájössz, hogy milyen jó dolog uralni a tested és milyen önbizalmat ad az új egészséges és vonzó külsőd! 

 

Pár cucc a kezdéshez

Viszlát az edzőteremben!

0
    0
    A kosarad
    A kosarad még üresVissza a webshopba

    Ez a weboldal sütiket használ, a lehető legjobb felhasználói élmény érdekében.